Cele 10 porunci ale Sărbătorii Crăciunului


Am găsit textul acesta căutând prin sertarele prăfuite ale laptopului meu. Era pe acolo pe unde nu am mai umblat de mult. L-am tradus în 2009 și l-am citit ca introducere a unei predici în perioada sărbătorilor. L-am găsit acum și mi-am zis că poate fi de folos unora care au nevoie de un cuvânt de suflet în această vâltoare a anului 2016. Nu mai am sursa originală, însă dacă doriți o versiune a textul original puteți accesa aici sau aici sau aici.

Aceste „porunci” au rolul de a ne ajuta să trăim Sărbătorea Crăciunului mai autentic şi mai real.

  1. Să nu Îl laşi pe Hristos în afara sărbătorii Crăciunului. (Nu de lăsa prins de acele prescurtări şi evitări care îl exclud pe Pruncul Hristos, gen Xmas.)
  2. Pregăteşte-ţi sufletul pentru Sărbătoarea Naşterii lui Hristos. Nu cheltui prea mult pe cumpărături şi lucruri materiale, astfel încât să ai un gust amar după ce ai cumpărat. Pune preţ pe lucruri care ar putea adânci semnificaţia Sărbătorii pentru tine: familie, prieteni, daruri, colinde, relaţii, cuvinte de încurajare, o atitudinea pozitivă, un zâmbet cald…
  3. Nu îl lăsa pe Moş Crăciun să îi ia locul lui Hristos. Povesteşte copiilor tăi istoria Naşterii Domnului Isus Hristos şi alocă timp pentru tine ca să petreci timp cu El şi să Îl sărbătoreşti.
  4. Evită cât poţi de mult să împovărezi un poştaş sau un agent de vânzări printr-o atitudine nemulţumitoare.
  5. Odată cu darul tău, dăruieşte o parte din tine. Acest lucru va creşte valoarea darului tău de o sută de ori, iar cel careîl primeşte va considera că a primit o comoară pentru totdeauna.

    6. Nu evalua valoarea darurilor după costul lor. Chiar şi un produs mai ieftin poate însemna dragoste şi acest lucru este mai preţios decât argintul şi aurul.

  6. Nu-i neglija pe cei nevoiaşi.Împărtăşeşte binecuvântările cu mulţi dinte cei care vor fi mai puţin flămânzi şi mai îmbrăcaţi datorită darului tău.
  7. Nu-ţi neglija biserica. Programele ei îţi oferă adevăratul sens al Sărbătorii.

9. Fii precum un copilaş. Nimeni până nu devine în spirit ca un mic copilaş nu poate intra în Împărăția Cerurilor și nici în atmosfera reală a Sărbătorii Nașterii Mântuitorului.

10. Dăruieşte-ţi inima lui Hristos. Lasă-L să se afle în fruntea listei tale de Crăciun.

Cu siguranță dacă ținem cont de aceste „porunci” vom avea sărbători mai plăcute.

Publicitate

Un gând despre „Cele 10 porunci ale Sărbătorii Crăciunului

  1. Pingback: Cele 10 porunci ale Sărbătorii Crăciunului – CrestinTotal.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s