Scrie-ți viziunea pentru 2020


La final de an și la început de an este timpul pentru o evaluare și o planificare.

M-am gândit cum să îi motivez pe prietenii mei din Biserica Sion Timișoara pentru anul 2020. În timp ce căutam cel mai bun verset și cea mai bună motivație ca să inspir credința prietenilor mei am găsit clipul lui Steve Harvey care mă poate ajuta să comunic câteva lucruri pe care le fac de obicei la finele și începutul unui nou an.

Steve Harvey spune în esență două lucruri:

  • Roagă-te pentru toate lucrurile pe care ți le dorești în viață. Nu aveți pentru că nu cereți (Iacov 4:2).
  • Scrie viziunea vieții tale și pune-o înaintea ochilor tăi pentru a fi focalizat în permanență asupra realizării ei. El face apel la Habacuc 2:2-3[1] pentru a ilustra biblic această idee.

Steve Harvey spune că noi trebuie să învățăm să ne identificăm dorințele și să le punem pe o listă. El sugerează o listă de 300 de lucruri pe care să le scrii, o listă pe care să o faci în credință cu obiectivele tale, cu dorințele tale, cu prioritățile tale, cu proiectele tale… Mai întâi pui pe listă tot ceea ce îți trece prin minte și apoi ordonezi, selectezi și apelezi la această listă ori de câte ori poți pentru a te ruga și pentru a bifa ceea ce s-a împlinit deja.

Un alt lucru pe care îl sugerează Steve Harvey este să nu fii econom în rugăciunile tale. Dacă Dumnezeu te inspiră să te rogi pentru un lucru trebuie să ști că acel lucru poate deveni realitate. Perseveranța în rugăciune este dovada că îți pasă de anumite lucruri. Dacă nu perseverezi, dacă nu revii asupra unor lucruri în rugăciunile tale, înseamnă cu nu mai sunt importante pentru tine.

Citește întreg articolul pe noul meu site valentindedu.ro: Scrie-ți viziunea pentru 2020

 

[1] Domnul mi-a răspuns şi a zis: „Scrie prorocia şi sap-o pe table, ca să se poată citi ușor! Căci este o prorocie a cărei vreme este hotărâtă, se apropie de împlinire şi nu va minți; dacă zăbovește, așteapt-o, căci va veni şi se va împlini negreșit. (Habacuc 2:2-3)

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s