Votați, nu pontați


De fiecare dată când mă gândesc la dezastrul din perioada lui Ion Iliescu am imaginea unui conac boieresc de la țară care s-a prăbușit sub ochii mei de copil. La începutul anilor `90, ne jucam în curțile fostului colectiv. Mergeam cu vacile sau cu oile și le lăsam să pască pe acolo în timp ce noi ne jucam Lapte gros și alte jocuri ale copilăriei noastre. Am avut o copilărie frumoasă la țară, însă e ciudat să te gândești la ce a fost și să ți se umple sufletul de amărăciune când îți dai seama ce s-a întâmplat de fapt. În timp ce noi ne jucam și ne petreceam zilele de vară bucurându-ne de libertatea copilăriei în fața ochilor noștri se petrecea un fenomen pe care nu l-am înțeles atunci. Știam că nu putem intra în conac, era ca ceva sfânt. Mai venea câte o mamaie care ne spune despre oamenii care au stat acolo. Povești diverse și misterioase. Chiar noi copiii ne provocam unii pe alții să vedem cine este mai curajos care se apropie mai mult de conac. Însă ceva s-a întâmplat… Gardul conacului a fost rupt. Apoi am văzut că au dispărut ușile. Am intrat într-o zi în conac, mirat că lucrul acesta e posibil, și am văzut o dezordine mare și geamurile sparte. Încă mai erau tocurile de geam și o mobilă veche prăfuită. Nu a trecut mult timp și au dispărut și tocurile de la geam, și țigla de pe casă, și apoi inclusiv cărămida a fost furată. Nu a mai rămas decât un morman de moloz, care în timp a fost acoperit de buruieni. Asta este amintirea mea legată de România lui Iliescu: o Românei în care s-a furat și s-a distrus cât s-a putut de mult.

Iată-ne oameni mari. Avem la rândul nostru copii, și ne dăm seama că părinții noștri nu au reușit să câștige o luptă pe care aveau datoria să o câștige: să ne scape de comunism odată pentru totdeauna, nu să participe la convertirea lui într-o altă formă (cică mai domestică) și la propagarea lui. Trebuia să uităm de Iliescu de mult. Trebuia ca FSN-ul să rămână doar caz de studiu istoric. Trebuia să fim în altă parte din punct de vedere politic și economic.

Acum este rândul nostru. Ce să facem? La fel ca părinții noștri? Să votăm și noi ca ei? Sau să stăm cu mâinile în sân în timp ce sub ochi noștri totul se duce de râpă? Corupția înflorește, justiția este călcată în picioare, tinerii sunt izgoniți din țară… Ce să facem? Să plecăm cu toții? Dar aici este casa noastră? Cât de bună este pâine câștigată pe meleaguri străine, tot mai bună e cea câștigată acasă. Pentru cel plecat totdeauna este un sentiment de durere, de amărăciune, de neînțeles, de departe de casă… trăind regretul că nu poate face în țara lui ceea ce poate face în altă parte, și asta nu onorează cu nimic România.

Părinților, ați pierdut lupta și ați amânat-o pentru generația următoare. Dar nu e timpul de exprimare a dezamăgirilor. Nu mai este timp pentru a căuta vinovați. Asta nu ne ajută cu nimic, ci vă rog să înțelegeți un lucru: acum este timpul pentru schimbare. Trebuie să dăm o șansă lui Klaus Iohannis, șansa pe care nu i-am dat-o lui Ion Rațiu.

Părinților, nu vă trădați copiii. Nu votați împotriva copiilor voștri. Nu votați împotriva celor care au plecat pentru o pâine mai bună…, nu votați împotriva oamenilor cu mai multă școală, numai pentru că ochii vi s-au obișnuit cu „domnul Ponta” și că le zice mai bine, iar pe Iohannis nu îl cunoașteți și că e neamț și că nu prea e cu cuvintele… Nu trebuie să votați cu Ponta pentru că ați votat cu Iliescu. Acum puteți să vă răscumpărați greșeala de atunci votând anti-Ponta.

Nu este oare suficient de clar că nu este o opțiune morală să votați pentru Ponta? În calitate de creștini nu puteți să vă dați votul pentru Ponta. Gândiți-vă la Baraba care a fost ales în locul lui Isus. Cum să votezi un om care este dovedit necinstit? Și nu numai Ponta ca persoană, ci tot ce reprezintă el cu toată moștenirea politică pe care se bazează. Trebuie să supunem NU acestei moșteniri comuniste. Dacă nu votezi, de asemenea înseamnă un semivot pentru Ponta și tot sistemul din spatele lui. Nu, nu sta în casă. Trebuie să ieșim la vot și să spunem NU tovarășului Ponta.

Nu mai este timp să așteptăm pe alții să ne rezolve problemele în locul nostru. Noi trebuie să o facem. Nu avem nevoie de aprobarea nimănui ca să facă ceea ce este corect. Iar acum este corect să reușim tot ceea ce nu au putut face părinții noștri.

Orice luptă pe care o amânăm este o luptă pe care o pierdem. Cu cât amânarea este mai mare, cu atât mai greu este de câștigat lupta. Ce-or să zică copiii noștri? Că noi nu știm despre ce este vorba? Că noi n-am văzut corupția lui Ponta și a șlehtei lui? Că și noi am fost mințiți de televizor? Că nu vedem legătura dintre Ponta și Iliescu? Că nu vedem caracterul josnic al celui care ne cere cinstea de a ne conduce? Nu vom putea să ne scuzăm.

Nu vedeți că în spatele lui Ponta este fostul FSN și aparatul de propagandă și manipulare al lui Ion Iliescu, același aparat care în timpul Revoluției ne-a spus despre apele otrăvite și despre apariția teroriștilor și despre furtul copiilor și toate acele dezinformări cu care au acoperit o contrarevoluție; același aparat care a folosit mineriadele pentru a îneca visul frumos al unei generații. Nu înecați visul generației de azi. Da, vrem o Românei în care ne dorim să trăim, o Românie cu viitor și cu speranță, iar asta înseamnă o Românie fără Ponta președinte.

Nu putem să mergem pe calea valorilor autentic creștine urmând drumul FSN-ului. Asta este foarte clar. Dacă nu câștigăm acum lupta ne blestemați să o ducem mai departe. Peste cinci ani va fi și mai greu. Nu vreau să mă gândesc la asta. Haideți să facem pentru noi și copiii noștri schimbarea aceasta, și ei ne vor mulțumi.

Nimeni nu va face pentru noi schimbările pe care trebuie să le facem noi. Acum este timpul să fim lucizi și curajoși. Duceți-vă la vot și votați-l pe Iohannis. Nu fiți neglijenți, apatici sau relaxați. Folosiți-vă toată influența acum. Nu pentru Iohannis ca om, ci pentru că el reprezintă schimbarea, iar schimbarea este în mâinile noastre.

Un gând despre „Votați, nu pontați

 1. La a doua dezbatere ce mi-a ramas in minte este faptul ca Ponta este bantuit de imaginea Basescu. Plagiatorul este asa de marcat impreuna cu baronii PSD-ului de imaginea Basescu incat cred ca si noaptea are cosmaruri si tipa in somn.
  Pe tot parcursul emisiunii numele lui Iohannis a fost asociat cu numele Basescu, asta pentru a da un semnal electoratului antibasescu sa voteze cu el, binenteles.
  Am mai observant faptul ca plagiatorul Ponta profita la maxim de Uniunea Social Liberala pentru al bloca pe Iohannis, stiind ca in spatele candidatului Iohannis este un partid (PNL-ul) care a fost in cardasie pana mai ieri cu PSD-ul. Saracul Iohannis trebuie sa se dezica de orice luare de pozitie a presedintelui Basescu deoarece a fost si adversarul politic al PNL-ului, de asemenea este folosit de Ponta momentul loviturii de Stat, debarcarii lui Boc si momentul incercarii de demitere a presedintelui Basescu.
  Claus Iohannis trebuie sa plateasca porcariile lui Antonescu si pentru oamenii manjiti din PNL-ul care-l sustine.
  Cred ca Iohannis ar fi mult mai degajat stiind ca ar candida independent decat stiindu-se asa cum este acum, propulsat de PNL, care PNL este plin de oameni politici corupti si lipsiti de integritate.
  De fapt dragilor, aici a vrut Ponta sa aduca discutia si a reusit, la o confruntare adusa la stadiu de circ ieftin. Este specific PSD-ului, specific comunistilor din Estul Europei. Atunci cand ajungi sa faci circ, sa fi nesimtit fata de partenerul de dialog, sa-l tragi in mocirla cu tine, atunci ajungi sa fi popular in Romania. Ponta tinteste romanismul din noi, stiind ca un neamt nu-i gata niciodata sa se coboare la asa un nivel de abordare. O dominare categorica a lui Ponta bazata pe marlania si caracterul ieftin, copie dupa caracterul de mahalagii al multor romani. Ponta tinteste in mod clar ceea ce defineste acum caracterul implementat societatii romanesti, patura de unde-si trage si el obarsia, soferul acela care atunci cand un batran il deranjeaza ca trece strada prea incet se da jos si-i altoieste cativa pumni si cateva picioare, Ponta tineteste buticarul din Romania care de ani de zile s-a imbogatit inseland fiscul si furand pe rupte, acel buticar care-ti rade in nas cat de sarac si coate goale esti tu ca muncesti pe branci pentru un leu si cat de brav este el fiindca minte, inseala si-i merge bine.
  Ponta tinteste o majoritate in Romania, pe cei ce iubesc ajutoarele sociale si pensile de boala luate pe bani dati spaga doctorilor, tinteste pe cei cu pensii nesimtite din armata, politie si alte structuri de stat.
  Ponta tinteste prin mesajul lui lenea si alura de smecher a romanului si nu inceteaza sa faca uz tot timpul de cardasia avuta nu de mult cu un alt iresponsabil pe nume Antonescu, un indolent si-un om lipsit de orice integritate, omul care pentru o mana de arginti a vandut tot prestigiul avut de liberali.
  Ca si multi dintre voi fac parte din diaspora, cred ca Iohannis ar schimba putin lucrurile si ar continua consolidarea si independenta justitiei, insa tot la fel de mult cred ca Iohannis si cei care sunt antisocialisti suntem o minoritate, o minoritate in Romania si Romania este imuna la omul Claus Iohannis, trupul tarii respinge astfel de oameni din politica ca pe un corp strain.
  De fapt Romania are nevoie de reformarea valorilor individului, de o schimbare a mintii, a directiei, o transformare a caracterului si pentru asta trebuie sa plateasca cineva jertfa, de fapt fiecare in parte.
  Doar trezirea electoratului care n-a iesit la vot mai poate salva situatia, altfel Romania va intra pe fagasul cadrului comunist, cadrul in care romanul se simte stabil si bine, daca-i dai putina papica si banuti de buzunar e totul bine, el se face ca lucreaza si ceilalti se fac ca platesc, asa e trai si viata, epoca de aur visata de dictatorul caruia nici nu merita sa-i pomenim numele.
  Nu stiu daca mai are rost sa ma uit la celelalte dezbateri, deja Ponta a reusit ce si-a propus, circ ieftin, acel circ prin care afirma si azi lui Iohannis ca se uita pe pereti, adica dadea dovada de acel caracter al nesimtitului baron de Constanta: Mazare, de fapt sunt din acelasi aluat ranced si urat mirositor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s