Ce faci când lucrurile nu funcționează?


Am primit următoarea întrebare din partea unui tânăr, dar știu că este problema care ne-a dat dureri de cap fiecăruia dintre noi de multe ori. De ce nu reușim mai mult? De ce lucrurile merg pentru o perioadă? De ce lucrurile se complică? Ce să fac pentru a reuși mai mult?

Iată întrebarea, așa cum a fost formulată:

Facem lucruri care încep să funcționeze și poate începem un lucru despre care suntem siguri că o să funcționeze, dar nu funcționează. Cum explicăm fenomenul ăsta?

Iată răspunsul meu:

Multe din lucrurile pe care le facem nu funcționează. De fapt, Dumnezeu ne călăuzește prin încercări și rateuri. Eșecul face, pur și simplu, parte din formarea noastră. Un eșec nu înseamnă neapărat că trebuie să renunțăm la acel lucru sau că nu este voia lui Dumnezeu. Poate să însemne că nu sunt suficient de pregătit. Cineva spunea: „Nu există eșec, există numai feedback”. Oricum ar fi, nimeni nu ne poate garanta nimic. De fapt, lucrurile valoroase trebuie să vină greu, pentru că atunci nu le-am mai prețui. Altfel spus, dacă ții la un lucru, îl vei face din nou până îl vei face bine. Până îți va ieși. De exemplu mie îmi place să scriu. Am început să scriu pentru plăcerea scrisului gândindu-mă la cei care vor citi, abia pe la 18 ani. Nu îți spun cum a fost la început. Unele lucruri îmi ies foarte ușor. Altele îmi ies foarte greu. Unele parcă nu îmi ies deloc. Nu știu, dar fac ceea ce cred că trebuie să fac, deși unele rezultate sunt departe de așteptările mele.

Orice om trăiește sentimentele pe care le-am descris mai sus. Nimeni nu reușește în toate. Din nou îți dau exemplul scrisului. Cred că Dumnezeu mi-a dat un dar al scrisului, însă nu am avut realizări extraordinare. Am publicat 5 cărți și au fost cumpărate de ceva mii de oameni, însă nu am avut niciun bestseller. Să mă las de scris? Nu. Știu că prin ceea ce fac, binecuvântez și pe alții. Crezi că totdeauna a fost așa? Nicidecum. Uneori a fost greu. Alteori a fost descurajant. Dar e ceva ce iubesc și asta este suficient să mă facă să merg înainte.

Citește întreg articolul pe noul meu site valentindedu.ro

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s